Версія для друку
ЄБРР виділить 7 млн євро на будівництво біогазового заводу в Україні
15 лип. 2014

Європейський банк реконструкції та розвитку виділить Україні 7 млн євро для будівництва біогазового заводу в потужністю 2,25 МВт. - повідомляє прес-служба Держінвестпроекту.

Найпотужнішу на даний час біогазову установку будуватимуть на базі Рокитнянського цукрового заводу в Київській області.

Згідно з проектом, електроенергії, яку вироблятиме завод на першому етапі, вистачить щоб забезпечити потреби майже 800 приватних будинків. Біогаз перероблятимуть на електроенергію, яку продаватимуть за "зеленим" тарифом. "Уже цієї весни на Рокитнянському цукровому заводі планують виробити перший струм із бурякового жому та кукурудзяно-трав’яного силосу", – йдеться в повідомленні.

Стратегічну екологічну оцінку проекту в Рокитному фінансує Глобальний екологічний фонд (ГЕФ).

Як зазначили в Держінвестпроекті, біогазовий проект реалізовують у рамках Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF) на суму 140 млн євро (100 млн. євро від ЄБРР і 40 млн євро від Фонду чистих технологій, ФЧТ).

Основна мета проекту – фінансувати місцеві приватні підприємства, які працюють над втіленням невеликих проектів відновлюваної енергетики в Україні.

Довідково:

ЄБРР є одним із основних інвесторів в Україні. Станом на 1 травня 2014 р. Банк узяв на себе зобов'язання стосовно надання €8,4 млрд у рамках 327 українських проектів.