П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

Будівництво багатопаливної автозаправної станції в Дарницькому районі

До Всеукраїнської екологічної ліги звернулася громада Дарницького району м. Києва, яка занепокоєна будівництвом багатопаливної автозаправної станції на перетині вулиць Ревуцького та Анни Ахматової.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 808 від 28 серпня 2013 року автозаправні станції відносяться до об’єктів, що становить підвищену екологічну небезпеку.

Мешканці прилеглих будинків протестують проти будівництва майбутньої автозаправки, оскільки вона розташована поблизу житлових будинків, дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, озера «Сонячне», магазину «BILLA», зупинки громадського транспорту.

Рішенням від 11 лютого 2016 р. № 110/110 Київська міська рада скасувала договір оренди земельної ділянки на перетині вул. Ревуцького та вул. Анни Ахматової, укладений між Київською міською радою та комунальним підприємством «Київтранспарксервіс» та передала її ТОВ «ГУЕЛЬ ПАРК» в оренду на 15 років для облаштування та експлуатації будівлі сервісного обслуговування водіїв та пасажирів з відкритою автостоянкою. Тобто ця земельна ділянка була передана в оренду для містобудівних потреб.

У серпні 2016 року ТОВ «ГУЕЛЬ ПАРК» отримало дозвіл на виконання будівельних робіт на об’єкт «Реконструкція будівлі сервісного обслуговування (літ. «А») водіїв та пасажирів з відкритою автостоянкою під багатопаливну автозаправну станцію (БП АЗС) на перетині вул. Ревуцького та Анни Ахматової у Дарницькому районі.

Разом з тим, відповідно до частини 3 ст. 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» у разі відсутності плану зонування або детального плану території, затвердженого відповідно до вимог цього Закону, передача (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб забороняється.

З огляду на викладене, Всеукраїнська екологічна ліга вимагає:

1. в найкоротші строки проведення екологічної експертизи будівництва багатопаливної автозаправної станції на перетині вул. Ревуцького та Анни Ахматової Дарницького району в місті Києві.

2. призупинити будівництво зазначеної АЗС на період проведення екологічної експертизи.

Всеукраїнська екологічна ліга підтримує громаду Дарницького району та прагне допомогти населенню відстояти свої екологічні права, закріплені нормативно-правовими актами України.

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи