Четвер 28 бер. 2024
Науково-практичний семінар «Стан та перспективи збереження Дністра» (9 липня 2015 р., м. Кам'янець-Подільський)

DSCF84509 липня 2015 року на базі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбувся науково-практичний семінар «Стан та перспективи збереження Дністра», організований науковцями національного природного парку «Подільські  Товтри» та природничого факультету університету.

У заході взяли участь представники Кам’янець-Подільської районної держадміністрації, представники сільських рад, освітяни району.

DSCF8433На семінарі з доповіддю про сучасний стан і перспективи екосистем Дністра виступила Людмила Любінська (д.б.н., завідувач кафедри біології та методики її викладання Кам’янець-Подільського національного університету, голова НГО Товариство подільських природодослідників та природолюбів). Про моніторинг водного середовища розповіла О.П. Кучинська (завідувач науково-дослідного відділу НПП «Подільські  Товтри», голова Кам’янець-Подільського районного осередку ВЕЛ). Основні загрози  для екосистем р.Дністер та роль громади у їх вирішення висвітлив м.н.с. НПП М.М. Рябий. В обговоренні взяли участь інспектор управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Хмельницькій області – Левицький О.М., представник Кам’янець-Подільської райдержадміністрації - Овчаренко І.В., заступник начальника Кам’янець-Подільського Міжрайонного управління водного господарства -Студенець В.Б., керівник ПП «Маяк» - Кінц В.А., голова Колодіївської сільради – Голованьов В.А., Устянської сільради – Прощук М.А., Пановецької сільської ради – Худик Н.М.

Про напрямки діяльності з охорони екосистем р. Дністер виступив інспектор з охорони ПЗФ  парку М.А. Борисов, а про еколого-освітню діяльність НПП розповіла провідний фахівець з екологічної освіти - О.В. Дем’янова.

DSCF8379Голова Хмельницького обласного осередку ВЕЛ, к.т.н., завідувач кафедри екології Хмельницького національного університету Миронова Н.Г. наголосила на активній участі учнівської молоді та освітян в охороні природи і вручила подяки та подарунки з нагоди відзначення Дня Дністра:   директору Гораївської ЗОШ 1-2 ступенів, голові Гораївського осередку ВЕЛ - Гакман Г.С., вчителю біології  Староушицької ЗОШ 1-3 ступенів екологічного спрямування М.В. Юрченко та активним юним природолюбам згаданих навчальних закладів. На семінарі прийнято резолюцію, в якій запропоновані заходи вирішення проблемних питань в басейні річки Дністер.

Резолюція