П'ятниця 29 бер. 2024
Перший міжнародний студентський конгрес «Захист навколишнього середовища. Збалансоване природокористування» (15–16 травня 2014 р.)

У Національному університеті «Львівська політехніка» 15–16 травня 2014 р. пройшов Перший міжнародний студентський конгрес «Захист навколишнього середовища. Збалансоване природокористування», в якому взяло участь близько ста студентів із Вінниці, Полтави, Черкас, Кременчука (Полтавська область), Сум та львівських вищих навчальних закладів.

014Ініціаторами проведення виступили: Інститут екології, природоохоронної діяльності та туризму ім. В. Чорновола Національного університету «Львівська політехніка» та Львівська обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги. Матеріали конгресу ввійшли у збірник наукових праць, який видав Університет до цієї події.

002Роботу конгресу відкрив голова Львівської обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри екології та збалансованого природокористування Мирослав Мальований. Учасників конференції привітали директор Інституту екології, природоохоронної діяльності та туризму ім. В. Чорновола Національного університету «Львівська політехніка», професор Олександр Мороз.

Пленарне засідання «Пріоритетні екологічні питання. Роль студентства у їх вирішенні» доповіддю про перспективи комплексного реагентного очищення стічних вод свинарського комплексу від іонів амонію та фосфору розпочав студент Львівської політехніки Юрій Тулайдан. Загалом молодь говорила про сучасний підхід до утилізації відпрацьованих автомобільних фільтрів, еколого-технологічні аспекти впливу видобутку сланцевого газу на природне середовище, моніторинг якості очистки стічних вод тощо.

photo studentyВ рамках конгресу в лабораторії відновлювальних джерел енергії працювали три секції, на яких мова йшла про проблеми зменшення антропогенного навантаження на довкілля, молодь ділилася досвідом і перспективами теоретичних і практичних аспектів збереження біорізноманіття та інноваційними технологіями у природоохоронній діяльності.

По завершенні конгресу всім його учасникам було вручено сертифікати.