Версія для друку
Конференція «Стан сміттєзвалищ і полігонів ТПВ в Україні: проблеми та шляхи їх розв’язання» (14–15 липня 2016 р., м. Львів)

14–15 липня 2016 року в м. Львові відбудеться конференція «Стан сміттєзвалищ і полігонів ТПВ в Україні: проблеми та шляхи їх розв’язання» в рамках Національного форуму «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології».

Метою конференції є визначення загроз для довкілля й здоров’я людини, пов’язаних з  неправильним поводженням з побутовими відходами в Україні, розроблення рекомендацій для комплексного розв’язання проблеми накопичення побутових відходів на полігонах і сміттєзвалищах, сприяння співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, науки, бізнесу у напрямі ефективного використання побутових відходів як цінного енергетичного ресурсу, впровадження засад збалансованого розвитку в систему поводження з небезпечними й побутовими відходами.

Організаторами конференції єВсеукраїнськаекологічна ліга, Екологічна рециклінгова асоціація України, Центр муніципальних технологій.

Конференція проводиться за сприяння: Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерства екології та природних ресурсів України, Львівської обласної державної адміністрації, Львівської міської ради,.

До участі в конференції «Екологічні, економічні та соціальні проблеми сміттєзвалищ і полігонів в Україні та шляхи їхнього розв’язання» запрошуються представники органів державної влади та місцевого самоврядування, провідні науковці, бізнес-структури, які працюють у сфері поводження з відходами, установи, які працюють у галузі екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища, природоохоронні громадські організації, ЗМІ.

На конференції будуть розглядатися такі питання:

– Законодавче врегулювання перероблення твердих побутових відходів
в Україні;

– Європейський досвід організації системи роздільного збирання ТПВ;

– Поводження з небезпечними відходами у складі ТПВ в Україні (відпрацьовані хімічні елементи живлення та люмінесцентні лампи);

– Європейські норми облаштування та експлуатації полігонів твердих побутових відходів;

– Ліквідація екологічно небезпечної ситуації на Грибовецькому сміттєзвалищі;

–  Формування партнерської співпраці між представниками органів влади, місцевих громад, бізнесу та неурядових організацій для розв’язання проблем поводження з відходами.

Місце проведення: готель "Дністер" (вул. Яна Матейка, 6), конференц-зала.

Початок: 14 липня - 12.40

              15 липня - 9.30

Контактний телефон 099 055 47 39 (Олена Шемет).