Версія для друку
За життя без сміття

IMG 4274Члени Всеукраїнської екологічної ліги та ВДС «Екологічна варта» до Всесвітнього дня вторинної переробки провели тренінг «За життя без сміття» в Бібліотеці імені Антона Макаренка для дітей (м. Київ). Учасниками тренінгу були учні 3-го класу гімназії №86 «Консул».IMG 4272

Мета тренінгу – сформувати загальне уявлення про тверді побутові відходи, проблеми їх утилізації; вплив сміття на довкілля і здоров’я людини; вторинну переробку сміття, її економічне значення; поглибити й розширити знання учнів про шляхи розв’язання проблеми побутових відходів; розвивати комунікативну компетентність та навички здорового способу життя; виховувати у дітей дбайливе ставлення до довкілля та свого здоров’я.

imgonline-com-ua-Compressed-Gbn6GvkC5YxIv15 листопада відзначається Всесвітній день рециклінгу, або Всесвітній день вторинної переробки. Головна мета якого – привернення уваги влади, громадськості та промислових структур до цієї теми. У сучасному світі проблема накопичення відходів стоїть особливо гостро з двох основних причин, наслідки яких можуть бути дуже плачевними для людства.

Вторинною переробкою (рециклінгом відходів, повторної переробки і утилізацією відходів) називають повторне використання або повернення в оборот сміття чи відходів виробництва. Зазвичай вторинній обробці піддають такі матеріали, як папір, скло, залізо, алюміній, тканини, пластик і т. п., а органічні відходи широко використовують у сільському господарстві.imgonline com ua Compressed RxqGGokIaAbrd

Завдання вторинної обробки – вирішення проблеми обмеженості ресурсів, зниження вартості готової продукції за рахунок використання більш дешевої сировини і боротьба із забрудненням навколишнього середовища.

imgonline com ua Compressed XVelk4ZSFLb