Субота 20 квіт. 2024
Перший еко-квест в Жовтих Водах

Ekokvest1«Природу необхідно вивчати в природі» – під таким лозунгом 14 вересня 2016 року пройшов перший  еко-квест у м. Жовті Води (Дніпропетровська область),  мета якого – в цікавій формі спонукати учасників до вивчення природи,привернути увагу до збереження та охорони навколишнього середовища. Організаторами  заходу стали Жовтоводський  осередок  Всеукраїнської екологічної ліги, еколого- натуралістичний центр «Енергія» навчально-виховного комплексу «Дивосвіт» і «Святкова агенція Альони Винник» за підтримки  міської  влади. Волонтерську  допомогу в проведенні еко-квесту надали студенти  інституту підприємництва «Стратегія», які  забезпечили роботу станцій. Гру було проведено біля водойми дитячого парку.

Ekokvest6В еко-квесті взяли участь команди всіх загальноосвітніх навчальних закладів. Перед командами були поставлені такі завдання: виявити та розширити знання про екологію, пропагувати здоровий спосіб життя, розвивати комунікабельність, креативність, активність, навички  роботи в команді, вміння приймати рішення і брати відповідальність на себе.

Ekokvest5Всі команди виконали завдання і отримали високі бали. Оцінювало роботу  команд компетентне журі.  Весела атмосфера панувала впродовж всього заходу. Учасники отримали позитивні емоції та задоволення від гри.

Засмутила  учасників еко-квесту одна обставина: засміченість території  водойми побутовими відходами.  Тому  організори гри вирішили провести в жовтні ІІ етап  екологічного квесту  і прибрати територію навколо водойми.

Ekokvest2

В розділі " Дніпропетровська обласна організація":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи