Вівторок 19 бер. 2024
Залишемо в Червоній книзі України ковилу Лессінга, ковилу волосисту та цибулю ведмежу

Червона книга УАктивістам Всеукраїнської екологічної ліги стало відомо, що Національна комісія з питань Червоної книги України планує розглянути  пропозиції про позбавлення статусу рідкісних та зникаючих видів і виведення з переліку Червоної книги України окремих видів флори.

Ковила ЛессінгаЕксперти та науковці Всеукраїнської екологічної ліги висловлюють стурбованість щодо позбавлення статусу рідкісних та зникаючих видів і виведення з переліку Червоної книги України 27 видів флори, серед яких і два види ковили: ковила Лессінга (Stipa lessingiana) та ковила волосиста (Stipa capillata). В Україні не проведені системні  дослідження, що свідчили б про збільшення чисельності цих видів або площі їхніх біотопів за роки  перебування  у Червоній книзі України. Натомість, активісти Всеукраїнської екологічної ліги виявляють кричущі факти знищення степових ділянок внаслідок їх розорювання, промислового освоєння, видобування копалин.

Ковила Лессінга1

цибуля ведмежа1У зв'язку з цим, Всеукраїнська екологічна ліга підготувала та направила листи на Патона Б. Є., президента Національної академії наук України, та Мосякіна С. Л., голову Секції з питань охорони рослинного світу Національної комісії з питань Червоної книги України, директору Інституту ботаніки ім. М. Г. Холодного НАН УкраїниПатона Б. Є., президента Національної академії наук України, та Мосякіна С. Л., голову Секції з питань
ковила волосиста1
охорони рослинного світу Національної комісії з питань Червоної книги України, директору Інституту ботаніки ім. М. Г. Холодного НАН України
, із закликом залишити в Червоній книзі України ковилу Лессінга (Stipa lessingiana), ковилу волосисту (Stipa capillata) та цибулю ведмежу (Allium ursinum) та не допустити можливості їх виключення з переліку Червоної книги України.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи