П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

Негода на заході України: наслідки цього лиха відчувають не лише українці

Паводки і сміття3Ситуація із забрудненням річки Тиса сміттям з України в черговий раз довела, що нам необхідні серйозні зміни у сфері поводження з відходами.

Через забруднення в Україні річки Тиса води несуть купи сміття в Угорщину, що створює небезпеку з епідеміологічної, рибальської, туристичної та екологічної точок зору.

Паводки і сміття1Президент Угорщини вже звернувся до президента України із закликом вирішити ситуацію із забрудненням річки, води якої несуть купи сміття в сусідню.

За повідомленнями угорської влади, із середини червня було вивезено 938 кубометрів відходів із річки Тиса та 846 кубометрів відходів із річки Сомеш.

Паводки і сміття4Всеукраїнська екологічна ліга багато років опікується проблема поводження з відходами та наголошує на важливості інтегрованого управління відходами для збалансованого розвитку нашої країни. Важливим є запровадження системи роздільного збирання та переробки відходів на засадах принципу розширеної відповідальності виробника із забезпечення її дієвими економічними та правовими механізмами.

Ми також закликаємо всіх на своєму локальному рівні робити прості речі, які мають глобальні наслідки: зменшити (або поступово відмовитися від) використання пластикових пляшок та пакетів, сортувати сміття та відповідально ставитися до проблеми поводження з відходами.

Почни з себе! Змінюй світ на краще!

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи