Четвер 28 бер. 2024
Як Міненергоеко працює з громадськістю

Всеукраїнська екологічна ліга неодноразово направляла до Міністерства енергетики та захисту довкілля електронні листи, на які ми регулярно отримуємо досить оригінальні відповіді.

відповідь канцеляріїДалі цитата з останньої відповіді Міністерства:

«Ваш лист не буде зареєстровано! Управління документообігу та контролю опрацювало лист, направлений на електронну пошту Мінекоенерго… 

Рекомендуємо здійснювати направлення кореспонденції, адресованої Міністерству енергетики та захисту довкілля (Міністерству енергетики та вугільної промисловості) у спосіб, визначений законодавством, зокрема, документи в електронному вигляді – через систему електронної взаємодії органів виконавчої влади, документи в паперовому вигляді з використанням засобів поштового зв’язку, кур’єрською та фельд’єгерською службою».

Це свідчить про те, що працівники Міністерства енергетики та захисту довкілля не знайомі з нормами Закону України «Про звернення громадян», згідно з якими передбачена можливість письмового звернення громадян з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення).

Чи це та сама діджиталізація, яку декларує новий Уряд?

Відповідь Мінеко2Навіщо створювати ціле Міністерство цифрової трансформації, одним із завдань якого визначене «формування та реалізація державної політики у сфері цифровізації, цифрової економіки, цифрових інновацій, електронного урядування та електронної демократії, розвитку інформаційного суспільства», якщо лист електронною поштою на офіційному бланку не приймають до розгляду, а пропонують надсилати у паперовому вигляді поштою або фельд’єгерською службою?

Такими бюрократичними «фішечками» Міністерство енергетики та захисту довкілля прикриває непрофесійність, відсутність розуміння пріоритетів екологічної політики та повну зневагу до Оргуської конвенції та законодавчих норм, що стосуються участі громадськості у прийнятті екологічно важливих рішень.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи