Вівторок 19 бер. 2024
Природоохоронна акція до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища

Екоакція Добропілля 12В рамках відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, Добропільський районний осередок Всеукраїнської екологічної ліги (Донецька обл.) організував природоохоронний захід – догляд за молодими дубами, які були висаджені на ділянці тепер вже колишньої ріллі в жовтні 2019 року на площі 4 га.

Екоакція Добропілля 2Захід було проведено під керівництвом Віктора Батицького, голови районного осередку ВЕЛ, за участі членів Добропільського РО ВЕЛ, працівників агропідприємства «ПАТ ім. Шевченка» та волонтерів, що приїхали з міст Добропілля та Родинське.

Екоакція Добропілля 14Екоакція Добропілля 3Планується, що ділянка, на якій висаджені молоді дуби, отримає офіційний природоохоронний статус. Оскільки вона увійшла до проектованого ландшафтного заказника «Гай Томаса Вінса», створення якого було ініційовано Донецькою регіональною організацію ВЕЛ. Нещодавно Криворізька ОТГ дала погодження на надання земельної ділянки під цей заказник. Приємно, коли місцеві мешканці і місцева влада розуміють важливість створення нових об’єктів природно-заповідного фонду.

Екоакція Добропілля 5Варто також нагадати, що створення заказника «Гай Томаса Вінса» несе в собі важливу новацію, адже ставить собі на меті не лише збереження залишків заплавної діброви річки Гришинка з декількома віковими дубами, але і її відтворення. Дуже часто створення лісових насаджень в Степовій зоні часто відбувається в екологічно небезпечний спосіб, коли заради лісонасадження здійснюється знищення степів. Характерна риса цього проекту – відтворення заплавної діброви здійснюється через залісення колишньої ріллі, тобто антропогенної території, і жоден гектар степу від цього заходу не постраждав. Принципово важливо, що завдяки цьому відбувається скорочення антропогенної території та її перетворення на природну ділянку.

Щиро дякуємо всім учасникам акції, що допомогли доглянути дубові насадження і витратили час та сили!

Екоакція Добропілля 13

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи