Вівторок 19 бер. 2024
8 червня – Всесвітній день океанів (World Ocean Day)

День океану1Світовий океан є колискою життя на нашій планеті, 70% якої вкрито водою; ресурси океану – запорука розвитку і подальшого існування людської цивілізації, його простори – арена світової торгівлі.

Роль Світового океану в регулюванні клімату є системоутворюючою, його води – один з основних поглиначів вуглекислого газу.

День океану3Сумарно океани на нашій планеті складають три чверті поверхні. В результаті діяльності людини до 40% світового океану вважаються забрудненими. Це пов'язано з катастрофами за участю нафтоналивних танкерів і бурових установок. Великою екологічною проблемою стають радіоактивні відходи і важкі метали. У деяких частинах на поверхні Світового океану утворилися гігантські плавучі звалища, де переважає пластик.

День океану6Щорічно через відходи виробництва і життєдіяльності людини гинуть мільйони морських птахів, рептилій, ссавців і риб.

День океану5Всесвітній День океанів закликає людей згадати про ключову роль Світового океану в повсякденному житті. Адже океани – легені нашої планети, що забезпечують більшу частину кисню. Океани є основним джерелом їжі та ліків, а також важливою частиною біосфери.

Тому, щоб насолоджуватися красою, багатством і мати можливість використовувати потенціал Світового океану, потрібно всіляко піклуватися про довкілля і усвідомлювати цінність природи!

День океану8

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи