Версія для друку
16-18 травня у м. Вінниця відбулась І Міжнародна науково-практична конференція «VinSmartEco»

Image1416-18 травня у Вінницькій академії неперервної освіти  за підтримки Всеукраїнської екологічної ліги відбулась І Міжнародна науково-практична конференція «VinSmartEco». Це була зустріч фахівців з питань екології, охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки, освіти для сталого розвитку з метою пошуку спільних науково-методичних і практичних підходів, інженерних шляхів вирішення екологічних проблем України, обміну ідеями і досвідом, обговорення тенденцій і перспектив розвитку цієї галузі науки, освіти і практики в контексті реалізації цілей стратегії сталого розвитку, встановлення плідних взаємовигідних контактів, заохочення талановитої студентської молоді і аспірантів до наукового пошуку в екологічних і природоохоронних дослідженнях.0d3745c3e480adc6ae511734f053d2fa

В рамках заходів конференції у перший день відбулась робота профільних секцій, на яких було розглянуто соціально-економічні проблеми в розрізі цілей сталого розвитку, теоретико-методологічні засади вирішення екологічних проблем, природні і антропогенні зміни компонентів довкілля, проблеми збереження біотичного ландшафтного різноманіття. Учасники поділились своїми напрацюваннями у розробці сучасних екологічно дружніх технологій для захисту довкілля, зокрема, з переробки та утилізації відходів, водоочищення і водопідготовки, альтернативних джерел енергії. Також було приділено увагу соціально-екологічним, еколого-етичним і психолого-педагогічним проблемам в екологічній освіті, культурі, висвітлено досвід партнерства освіти, науки, бізнесу, громадських організацій та державних інституцій у вирішенні регіональних екологічних проблем.

Image01Другий день конференції був не менш насиченим. Учасники мали унікальну можливість відвідати ТОВ «Limited Company Kness Estate» - найбільше в Україні підприємство з виготовлення сонячних панелей. Вони ознайомились з основними процесами, особливостями технічної комплектації приладів, які в майбутньому, по прогнозам експертів,  стануть одним з основних джерел енергії. 3 849 МВт нових потужностей ВДЕ, підключених до енергосистеми України у 2018 році, на сонячну енергетику припадає 752 МВт.

Також гості конференції ознайомились з найбільшою популяцією зубра на території України, що перебуває у Хмільницькому лісовому господарстві Вінницької області, та відвідали Сандрацький загальноозологічний заказник місцевого значенння, площею 498,1 га.

Робота програма  конференції  «VinSmartEco» була досить насиченою та корисною для всіх учасників. Сподіваємось на подальше продовження співпраці між науковцями, громадськими діячами, представниками органів влади та іноземними спеціалістами на шляху збереження довкілля.