Версія для друку
Участь представників Всеукраїнської екологічної ліги у Парламентських слуханнях «Пріоритети екологічної політики Верховної Ради України на наступні п’ять років»

Парламентські1Сьогодні, 27 листопада 2019 року представники Всеукраїнської екологічної ліги беруть участь у Парламентських слуханнях на тему «Пріоритети екологічної політики Верховної Ради України на наступні п'ять років».

Парламентські3Україна нині перебуває серед країн, в яких збереглися протиріччя суспільної моделі, орієнтованої на нераціональне природокористування. Ми безжально і неефективно експлуатуємо природні ресурси. в Україні спостерігається високий рівень забруднення довкілля: повітря забруднене промисловими та автомобільними викидами, в річки та моря скидаються неочищені стічні води, ґрунти забруднені токсичними речовинами, вирубування лісів загрожує екосистемам, хижацьке видобування природних ресурсів досягло загрозливих масштабів. Ми і досі витрачаємо величезні кошти на подолання наслідків найбільшої техногенної катастрофи в історії людства – аварії на Чорнобильській АЕС.Парламентські4

У той же час світоглядна парадигма збалансованого розвитку стає альтернативною панівній моделі розвитку, що ґрунтується на ставленні до природи як джерела сировини для виробництва різної продукції. Цей принцип визначено ключовим для всіх політик держав ЄС. Це означає, що будь-які галузеві чи регіональні стратегії, план і програми мають орієнтуватися на досягнення балансу між економічними, соціальними та екологічними цілями.

Парламентські5Визначення екологічних пріоритетів Парламенту на наступних 5 років є актуальним питанням поряд із необхідністю спільного напрацювання нормативно-правових змін, посилення представництва громадськості, профільних наукових та експертних установ, екологічних організацій при прийнятті екологічно значущих рішень, залучення громадськості до формування та реалізації державної природоохоронної політики на державному та регіональному рівнях.

Експертами Всеукраїнської екологічної ліги були напрацьовані та подані до ВРУ пропозиції до проекту рішень парламентських слухань.

Маємо надію на подальші практичні позитивні дії у законодавчому полі на захисті довкілля України!

Пряма трансляція Парламентських слухань: https://www.youtube.com/watch?v=xyTSgKUU9q4

Пропозиції Всеукраїнської екологічної ліги до проекту рішень парламентських слухань

Парламентські2