Вівторок 19 бер. 2024
Продовження боротьби проти збільшення потужностей норкової ферми у с. Сінгури Житомирського району

Норки 04 на сайт 1Всеукраїнська екологічна ліга декілька років активно захищає інтереси громади в с. Сінгури Житомирського району у сфері порушень діяльності норкової ферми (власник ТОВ «Профуна»).

16 травня 2018 року відбулись громадські слухання, де мешканці с. Сінгури проголосували проти збільшення потужностей ферми, акцентували увагу на чисельних порушеннях господарювання та негативних наслідках для довкілля.

5 березня 2019 року Всеукраїнська екологічна ліга організувала у м. Житомирі круглий стіл «Екологічні ризики та вплив на довкілля: діяльність промислових ферм в Україні».

У засіданні взяли участь науковці Житомирського державного університету імені Івана Франка, Житомирського державного технологічного університету, представники Державної екологічної інспекції Поліського округу, Управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, депутати різних рівнів, директор агенції регіонального розвитку Житомирської області, екологи-активісти з декількох областей. Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко наголосила на важливості і принциповості функціонування звіроферм України у межах чинного законодавства.

На сьогодні Державна екоінспекція виявила, що власник ТОВ «Профуна», нідерландський бізнесмен Ніко Ван Далфсен розширив свою норкову ферму в с. Сінгури, порушуючи закони України. У 2018 році добудовано споруди (шеди) близько як для 5000 тварин без проходження процедури оцінки впливу на довкілля (ОВД). За позовом місцевих мешканців розпочато досудове розслідування цих та інших фактів екологічних злочинів в діяльності ТОВ «Профуна».

Норки 04 2

Всеукраїнська екологічна ліга і надалі буде захищати інтереси громади, наголошуючи на дотриманні екологічних, санітарних, епідеміологічних та будівельних норм і стандартів у роботі звіроферм України.

23 квітня 2019 року о 14.00 у актовому залі КП "Районний будинок культури" (вул. Шкільна, 2, село Сінгури, Житомирської області) відбудуться громадські слухання щодо стратегічної екологічної оцінки детального плану території земельної ділянки для розміщення звіроферми. 

Держ еко стор 1

Держ еко стор 2

Держ еко стор 3

 

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи