Вівторок 19 бер. 2024
14 березня відбувся тренінг для дітей "Струмочок, річечка, ріка"
DSC 0041Всеукраїнська екологічна ліга протягом багатьох років проводить природоохоронну акцію «Врятуй свою річку».
Екологічний стан водних об`єктів в Україні досить критичний. Всі річки знаходяться під високим антропогенне навантаження, їх природний баланс порушений, вони втратили здатність до самоочищення.
 
В рамках цієї акції 14 березня в Міжнародний день дій проти гребель, на захист річок, води і життя в бібліотеці ім. А. Макаренка для дітей м. Києва (https://utka.su/OMcuk) відбувся тренінг «Струмочок, річечка, ріка» з учнями 3-В класу школи І-ІІІ ступенів № 78. Організатор тренінгу Всеукраїнська дитяча спілка «Екологічна варта» за сприяння Всеукраїнської екологічної ліги.DSC 0011
 
Мета заходу: формувати у дітей уявлення про цінність та значення води в житті людини, про шляхи її забруднення та способи охорони від забруднень; заохочувати брати участь в охороні та збереженні води; виховувати відповідальне ставлення до природних багатств, прагнення охороняти й примножувати природу рідного краю; розширювати знання про ріки України.
 
Під час тренінгу діти отримали інформацію про значення води для існування нашої планети і людини як біологічного виду. Школярі дізналися, чому потрібно раціонально використовувати питну воду, оберігати її запаси від забруднення. Нам вдалося поставити експеримент, в результаті якого учасники наочно пересвідчилися в тому, що вода – основа існування життя на Землі.
Під час заходу діти переглянули відео про стан головної річки країни та вплив гребель на річкові екосистеми.
 
DSC 0005DSC 0036Юні дослідники дізнались, що у природі все взаємозалежне, пов’язане між собою. Кожен з них дійшов висновку що оберігати водойми – значить оберігати всю природу, життя на Землі.
 
 
 

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи