Вівторок 19 бер. 2024
27 березня 2018 р. відбулось громадське обговорення екологічних проблем Бориспільського району та шляхів їх розв’язання на засадах збалансованого (сталого) розвитку

IMG 1804 127 березня 2018 року у приміщенні Бориспільської районної державної адміністрації відбулось громадське обговорення екологічних проблем Бориспільського району та шляхів їх розв’язання на засадах збалансованого (сталого) розвитку. Організатором заходу виступив  Громадський комітет з моніторингу екологічних проблем Київської області, до складу якого входять представники багатьох громадських організацій.

Учасниками громадського обговорення були сільські голови Бориспільського району, представники виконавчої влади, науковці, громадські організації та жителі Бориспільського району, ЗМІ .

Туренко Олександр Валентинович, голова Бориспільської районної державної адміністрації, на початку засідання висловив сподівання на результативну співпрацю органів місцевої влади з громадськістю з розв`язання екологічних проблем.

Садовський Руслан Миколайович, перший заступник голови Бориспільської РДА, наголосив на тому, що вся діяльність у районі має грунтуватись на дотриманні діючого законодавства.

Тимочко Тетяна Валентинівна, голова Всеукраїнської екологічної ліги, у своєму виступі охарактеризувала основні екологічні проблеми Київської області, зокрема, велику стурбованість мешканців населених пунктів Бориспільського району викликають звалища побутових відходів, забруднення водних об`єктів, незаконний видобуток корисних копалин, можливості розширення природно-заповідного фонду.

IMG E17841111

Особливу увагу було приділено Закону України  «Про оцінку впливу на довкілля», який встановлює правові та організаційні засади оцінки впливу на довкілля, спрямованої на запобігання шкоді довкіллю, забезпечення екологічної безпеки, охорони довкілля, раціонального використання і відтворення природних ресурсів, у процесі прийняття рішень про провадження господарської діяльності, яка може мати значний вплив на довкілля, з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.

Киреєва Вікторія Станіславівна, директор Департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації представила актуальну інформацію про стан довкілля Бориспільського району.

Ольга Сухопара, менеджер проектів ГО «ReThink», розповіла про екологічні загрози сміттєзвалища у с. Глибоке, з приводу яких до громадськості та органів влади неодноразово звертались місцеві жителі. Однак, навіть судовий розгляд незаконності його функціонування та експлуатації не отримав позитивного вирішення.

IMG 1795Під час заходу відбувалось активне обговорення та гостра дискусія. Сільські голови піднімали питання екологічних проблем на їх територіях.

Громадський комітет з моніторингу екологічних проблем Київської області у подальшому планує проводити аналогічні громадські обговорення для супроводження та вирішення найбільш болючих екологічних проблем області.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи