П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

Бережіть первоцвіти!
01 бер. 2017

У весни багато прикмет. Одна з них – поява первоцвітів. З настанням тепла у наших лісах з’являються тендітні первістки оновленої землі. Ліс, напоєний весняними водами, прокидається від зимового сну.

Зривання первоцвітів наносить велику шкоду довкіллю. Це не дає можливості рослинам утворити насіння. Зірвати стеблину з трьома первоцвітами означає, що загинуло 45–60 насінин. І, як наслідок – відсутність нових квітів. Для того, щоб з насіння конвалії виросла доросла квітуча рослина, необхідно 7–8 років. Сам процес проростання насіння є тривалим і складним.

Pervocvity compr

 

Продавати дикорослі рідкісні види рослин заборонено відповідно до ст. 9 Закону України «Про рослинний світ», Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» (ст. 88). У разі продажу «червонокнижних» рослин з порушника стягується компенсація за кожну рослину та накладається штраф за факт продажу. Брандушка різнобарвна, підсніжники складчастий та білосніжний, цикламен Кузнецова, шафран Гейфелів – усі ці квіти занесені до Червоної книги України.

Всеукраїнська екологічна ліга закликає не купувати первоцвіти на стихійних ринках і відповідально ставитися до довкілля.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи