Четвер 28 бер. 2024
Компанія Ford планує використовувати вловлений вуглекислий газ у виробництві автомобілів
27 трав. 2016

Ford є першою автобудівельною компанією, яка збирається виготовляти піну та пластик, використовуючи вуглекислий газ. До 50% поліолів у новій піні будуть виготовлені з вуглекислого газу, що дасть можливість заощадити до 300 тис тон палива на рік. Розробники очікують, що нові екологічно дружні матеріали почнуть використовуватися у виробництві автомобілів протягом п’яти найближчих років.

ford co2 developed plastics 5«Ford наполегливо працює, щоб знизити вплив компанії на навколишнє середовище шляхом зменшення використання пластику та піни на основі нафти», – говорить Деббі Міелевські, старший технічний керівник відділу сталого розвитку.

Нова технологія дасть змогу зменшити кількість вуглекислого газу в атмосфері, що допоможе у боротьбі зі зміною клімату.

Докладніше: https://media.ford.com/content/fordmedia/fna/us/en/news/2016/05/17/preserving-mother-earth-ford-first-automaker-captured-co2.html

Парниковий ефект – це природна властивість атмосфери Землі утримувати теплове випромінювання земної поверхні, зумовлене наявністю в ній вуглекислого газу.

Парникові гази пропускають сонячне проміння, але утримують тепло. Це призводить до порушення теплового балансу на Землі й підвищення температури приземної атмосфери та земної поверхні. Наслідком цього процесу є кліматичні зміни.

Нагадаємо, що нещодавно Україна підписала Паризьку кліматичну угоду.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи