П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

З 1 листопада 2016 року кияни зможуть здати поліетиленові пакети на переробку
11 лист. 2016

Поліетиленові пакети є серйозною проблемою для навколишнього середовища: за звичайних умов вони не розкладаються сотні років, сприяючи забрудненню планети. Щорічно у світі використовується близько 4 трильйонів пакетів. Поліетилен потрапляє в моря і океани, вбиваючи сотні тисяч морських тварин і птахів.

Українці з 1 листопада можуть здавати використані полетиленові пакети комунальному підприємству «Київміськвторресурси». На сьогодні в Києві доступні 100 пунктів. Є додаткові пункти збирання у Вишгороді, Броварах та Борисполі.

У пунктах за 1 кг таких пакетів можна буде отримати 1,5 грн.

"Київміськвторресурси" приймають кольорові поліетиленові пакети, як із ручками, так і без ("маєчки"). На офіційній сторінці підприємства в соціальній мережі Facebook зазначено, що пакети мити не потрібно, варто лише переконатися, що в них відсутні залишки їжі.

Щоб знайти найближчий пункт «Київміськвторресурси», скористайтеся інтерактивною мапою «Великої Епохи» http://www.epochtimes.com.ua/novyny-kyyeva/iz-lystopada-u-stolyci-mozhna-zdaty-polietylenovi-pakety-na-pererobku-123341

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи