Вівторок 19 бер. 2024
Інформаційно-просвітницький центр «Екологічна варта» приймає школярів на період канікул!
02 лист. 2016

Vygraiv71 листопада 2016 року відбулось урочисте відкриття Інформаційно-просвітницького  центру «Екологічна варта» у селі Виграїв Корсунь-Шевченківського району Черкаської області в рамках реалізації проекту Всеукраїнської екологічної ліги. Центр було організовано в приміщенні колишнього Виграївського НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів».

Метою діяльності Центру є поширення інформації про стан довкілля, кращі практики збалансованого розвитку, впровадження екологічнодружніх технологій, навчання представників місцевої влади і громад з питань підготовки та впровадження інноваційних проектів.

З липня по вересень 2016 року організовано проведення навчальних семінарів, круглих столів, тренінгів, семінарів-тренінгів, регіональних круглих столів для різних категорій учасників з усієї України та Корсунь-Шевченківського району зокрема – дітей та молоді, студентів вищих навчальних закладів, працівників освітніх установ, депутатів районних і міських рад, голів сільських рад, працівників органів та установ місцевого самоврядування, сільського населення.

Vygraiv9На період осінніх канікул Інформаційно-просвітницький центр «Екологічна варта» прийняв на відпочинок дітей пільгових категорій з Корсунь-Шевченківського району. 

Vygraiv4Програма перебування дітей поєднує відпочинок з навчально-виховною діяльністю, практичними природоохоронними заходами, екскурсійною та творчою роботою, розвивальними екологічними іграми. Перебування в Центрі організовано за екологічними принципами на засадах гармонійного існування людини в природі.

Vygraiv5Діти ознайомилися з ділянкою органічного землеробства, яка представлена на території Центру кращих практик збалансованого розвитку в Україні. Фахівець з органічного землеробства продемонструвала облаштування «теплої» грядки, на дно якої вистилається тирса та рештки рослинності для підвищення родючості та запобігання промерзання землі внаслідок процесів гниття.

 Vygraiv6В один з вечорів була представлена театралізована вистава «Українські вечорниці», присвячена українським традиціям та звичаям. Кожна з дитячих команд підготувала виступ, продемонструвавши неабиякі творчі здібності.  

 Vygraiv1У ході занять діти з великим задоволенням знайомляться з кращими практиками збалансованого розвитку в Україні, більшість з них висловила бажання впроваджувати їх у своїх рідних школах та домівках.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи