П'ятниця 19 квіт. 2024
Перший в світі політ над Атлантикою літаком на сонячних панелях
22 черв. 2016

Solar Impulse 2Експериментальний літак Solar Impulse 2 (Сонячний імпульс 2), що повністю живиться енергією сонця, вилетів з Нью-Йорка до Севільї двадцятого червня 2016 року. Такий політ - перша в історії спроба перетнути Атлантичний океан, використовуючи тільки сонячну енергію. За очікуваннями, політ займе близько 90 годин, і є одним із запланованих рейсів по всьому світу.

Швейцарський пілот Бертранд Піццард пілотує літак. Попередньо політ було заплановано розпочати у неділю, але через погодні умови виліт відклали до понеділка, так як надлегкий корабель дуже чутливий до вітру.

Solar Impulse задовольняє всі свої потреби в енергії за допомогою 17000 сонячних панелей, що покривають верхню частину фюзеляжу літака.   Робота двигунів та систем літака не вимагає ніякого іншого додаткового палива. Сонячні панелі  живлять пропелери та заряджають акумуляторні батареї, які використовуються для польотів у нічний час.

Під час польотів, пілоти повинні боротися з виснаженням, тому що вони мають близько трьох годин відпочинку в день, розбитих на 20-хвилинні інтервали під час польоту літака в режимі «автопілот».  

Досягнення пілотів доводять, що «енергоефективність, сонячна енергія та сучасні технології дозволяють досягти неможливого».

Детальніше

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи