Версія для друку
Інтеграція екологічної складової до стратегії розвитку Черкаської області до 2020 року
21 січ. 2015

Strateg Cherk mal20 січня 2015 року у м. Черкаси в рамках кампанії «Громадське лобіювання інтеграції екологічної складової у стратегії і програми регіонального розвитку», яку реалізовує Всеукраїнська екологічна ліга, відбулася зустріч Тетяни Тимочко, голови Всеукраїнської екологічної ліги з Юрієм Ткаченко, головою Черкаської обласної державної адміністрації. Було обговорено перспективу інтеграції екологічної складової до Стратегії розвитку Черкаської області на період до 2020 року. В існуючому варіанті проекту Стратегії немає виокремленого розділу, який стосується питань довкілля.

Натомість, наявність окремої екологічної складової є ключовою вимогою в переважній більшості директив, які наша держава має імплементувати відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Експерти Всеукраїнської екологічної ліги разом з активістами обласної організації ВЕЛ у Черкаській області розробили Стратегічну ціль 4 «Екологічна безпека та збереження довкілля» для Черкаської області.

Всеукраїнська екологічна ліга звернулася до Юрія Ткаченка з пропозицією включити Стратегічну ціль 4 «Екологічна безпека та збереження довкілля» до Стратегії розвитку Черкаської області до 2020 року.

Голова Черкаської обласної державної адміністрації схвально сприйняв цю пропозицію. За результатами зустрічі було ухвалено:

-створити робочу групу для доопрацювання Стратегії розвитку Черкаської області до 2020 року у розділі екологічної безпеки та збереження довкілля;

-підготувати узгоджений варіант Стратегічної цілі 4 «Екологічна безпека та збереження довкілля» для винесення на розгляд обласної ради.

Докладніше http://www.ecoleague.net/diialnist/spivpratsia/orhany-vlady/orhany-mistsevoho-samovriaduvannia/item/765-intehratsiia-ekolohichnoi-skladovoi-do-stratehii-rozvytku-cherkaskoi-oblasti-do-2020-roku