П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

Створено Черкаську обласну екологічну громадську раду
22 січ. 2015

Події Революції Гідності змінили українську свідомість і дали зрозуміти, що громадськість може впливати на процес прийняття управлінських рішень та відстоювати своє право на безпечне довкілля.

Громадські організації природоохоронного спрямування Черкаської області об’єдналися у незалежну Громадську раду, яка буде співпрацювати з різними державними структурами у сфері охорони довкілля, проте не буде підпорядкуватися жодній з них.

20 січня 2015 року було створено Черкаську обласну екологічну громадську раду з метою охорони навколишнього середовища, впровадження та реалізації засад збалансованого (сталого) розвитку на Черкащині.

У засіданні Черкаської обласної екологічної громадської ради взяли участь: Тетяна Тимочко – голова Національної екологічної ради України, голова Всеукраїнської екологічної ліги; Сергій Поліщук – начальник Державної екологічної інспекції у Черкаській області, Олена Звягінцева –директор департаменту екології та природних ресурсів Черкаської ОДА, Пустільник П. Т. – еколог-інспектор Корсунь-Шевченківського району, Наталія Фоміна – голова Черкаської обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги.

На засіданні були присутні представники 17 громадських природоохоронних організацій.

В центрі уваги громадських активістів є проблемні питання природоохоронної галузі та необхідність посилення ролі громадськості у прийнятті управлінських рішень.

Головою Черкаської обласної екологічної громадської ради було обрано Наталію Фоміну, голову Черкаської обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги, заступниками голови Ради – Олександра Спрягайла, голову Черкаської міської організації «Вільний простір» та Сергія Шмиголя, голову обласної організації Національного молодіжного центру «Екологічні ініціативи», секретарем – Свояк Наталію, к.б.н., доцента кафедри екології Черкаського державного технологічного університету.

Одноголосно було ухвалено рішення про вступ Черкаської обласної екологічної громадської ради до Національної екологічної ради України.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи