Версія для друку
Мешканці Києва домагаються права на екологічну безпеку та здорове довкілля
10 серп. 2015

11 серпня 2015 року за ініціативи жителів селища Жовтневе (Святошинський район, м. Київ) будуть проведені громадські слухання для вирішення проблеми забруднення довкілля підприємством «Роза-хутро».

Ще в  минулому році в одному з мікрорайонів м. Києва почалася боротьба проти підприємства «Роза-хутро», яке спеціалізується на виготовленні штучного хутра і розташовано у безпосередній близькості до житлових будівель (30 м !).  Його діяльність негативно впливає на навколишнє середовище та здоров’я людей, зокрема мешканці прилеглих районів скаржаться на:

виробничий шум;

неприємний запах;

наявність у повітрі часток штучного хутра.

Це є порушенням природоохоронного законодавства!

У громадських слуханнях візьмуть участь Тетяна Тимочко, голова Всеукраїнської екологічної ліги, Світлана Коломієць, заступник Міністра екології та природних ресурсів України, представники місцевої влади, мешканці с. Жовтневе, ЗМІ.

Місце проведення: м. Київ, вул. Жмеринська 8 (приміщення школи №76, актова зала).

Час проведення: 19.00.

Довідково: 29 липня 2015 року мали відбутись громадські слухання щодо діяльності підприємства ДП «Роза-хутро», яке виробляє штучне хутро не маючи дозвільної документації.

На захід привезли 250 людей, які проживають в інших районах м. Києва і є працівниками цього підприємства. Заради заробітної плати вони готові були закрити рота будь-якій людині, яка виступила проти діяльності цього підприємства. Цей випадок демонструє повернення практики підставних громадських слухань та порушує Оргуську конвенцію, згідно з якою громадськість має право на участь у процесі прийняття рішень і на доступ до правосуддя з питань, що стосуються навколишнього середовища.