Четвер 25 квіт. 2024
Стартувала всесвітня кліматична конференція ООН
30 лист. 2015

CU TuN WcAI77OIЗ 30 листопада по 11 грудня 2015 року у Парижі буде проходити 21-а Конференція Сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (СОР 21).

Метою СОР21 є створення Паризького кліматичного альянсу, який буде спроможний втримати середню температуру глобального потепління нижче 2-х градусів.

Глобальне потепління більш ніж на 2 оС призведе до серйозних кліматичних наслідків. У 2009 році в Копенгагені більшість країн світу виказали рішучий намір не допустити збільшення світової температури більш ніж на 2 оС до 2100 р. Експерти визначили, що для досягнення цієї мети до 2050 р. необхідно зменшити кількість викидів парникових газів на 40-70 % та здійснити перехід до системи без викидів найпізніше до кінця цього сторіччя.

Згідно з проектом Очікуваного національно-визначеного внеску України до нової глобальної кліматичної угоди, планується, що показники викидів парникових газів не будуть перевищувати:

- інвестиційно-активний сценарій розвитку за звичайним ходом діяльності: 60 %; 

- змішаний сценарій: 50 %; 

- екстенсивний «базовий» сценарій розвитку за звичайним ходом діяльност: 50 %;

- інерційний / песимістичний сценарій розвитку: 45 %  у 2030 році від рівня викидів парникових газів у 1990 році.

Необхідно враховувати, що  тимчасова анексія РФ Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, російсько-терористична агресія на території окремих районів Донецької і Луганської областей круто змінили хід розвитку України. Внаслідок військової агресії зруйновано 20 % економічного потенціалу країни. Після відновлення територіальної цілісності та державного суверенітету на всій території України постане необхідність відбудови зруйнованих промислових об’єктів, інфраструктурних мереж, ремонту і будівництва нових житлових будинків та об’єктів соціальної сфери. Україна гостро потребуватиме багатомільярдних обсягів капітальних інвестицій.

У проекті Очікуваного національно-визначеного внеску України зазначено, що він буде переглянутий після відновлення територіальної цілісності й суверенітету держави, ухвалення стратегій соціально-економічного розвитку на період після 2020 року з урахуванням обсягів залучення інвестицій.  

Докладніше про Конференцію

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи