Версія для друку
Всеукраїнська екологічна ліга продовжує боротьбу проти жорсткого поводження з дельфінами
16 лист. 2015

У липні цього року активісти Всеукраїнської екологічної ліги загострили увагу влади та громадськості на проблемі жорстокого поводження з дельфінами у місцевому «дельфінарії», який був облаштований на території санаторію «Поділля» м. Хмільник (Вінницька область).

У відповідь на звернення ВЕЛ до Державної екологічної інспекції України було проведено позапланову перевірку та складено протокол про порушення за частиною третьою статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ця частина стосується порушення правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах і тягне за собою накладення штрафу від трьох до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Варто зазначити, що у протоколі було зазначено єдине порушення умов утримування тварин, а саме – малий розмір басейну. Інспектор не вважав за потрібне зазначити також відсутність морської природної води, небезпечне покриття басейну, відсутність карантинного басейну та інші численні порушення.

Нещодавно ми дізналися, що суд за жорстоке поводження з дельфінами призначив карою для власника дельфінарію став штраф у розмірі аж 68 грн. Всеукраїнська екологічна ліга направила до Держекоінспекції листа з вимогою вжити заходів щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності посадової особи, яка складала зазначений протокол, а також провести повторну перевірку дельфінарію «Доктор Дельфін» щодо дотримання умов утримування дельфінів.

Лист до Держекоінспекції