Четвер 28 бер. 2024
Увага! Розпочалося збирання відпрацьованих ламп у містах України!
20 квіт. 2015

Всеукраїнська екологічна ліга разом з Програмою розвитку ООН в Україні в рамках проекту «Трансформація ринку в напрямку енергоефективного освітлення в Україні» розпочинає реалізацію акції «Заміни лампи – зміни світ!».

Тільки 24, 25 та 26 квітня 2015 року мешканці м. Київ, Суми, Рівне, Вінниця та Миколаїв матимуть можливість безкоштовно здати на утилізацію відпрацьовані люмінесцентні (ртутьвмісні) лампи.

Збирання ламп буде здійснюватися у гіпермаркетах мережі «Епіцентр» з 12.00 до 17.00 за такими адресами:

м. Київ - вул. Полярна, 20-Д.

м. Суми - вул. Черепіна, 1/3.

м. Рівне - вул. Макарова, 17.

м. Миколаїв - просп. Жовтневий, 234-В.

м. Вінниця - с. Зарванці, 1-й км. Хмельницького шоссе.

Відпрацьовані лампи від юридичних осіб не приймаються.

Утилізацією ламп займатиметься компанія з перероблення небезпечних відходів «Сігмас ЕКОЛОДЖІ», яка має всі необхідні ліцензії та великий досвід роботи. Лампи завантажують у спеціально обладнану мобільну установку «SystemHerborn», де вони переробляються без викидів в атмосферне повітря та водні об’єкти абсолютно безпечно для навколишнього середовища. Технічні характеристики мобільної установки представлені у таблиці.

Довідково. Люмінесцентні лампи залежно від розміру містять від 5 до 65 мг ртуті. Відпрацьовані лампи належать до категорії «небезпечні відходи» та потребують спеціальної утилізації. Тому їх не можна викидати у баки для побутового сміття.

Закликаємо Вас долучитися до природоохоронної акції та зробити внесок у збереження нашої планети!

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи