П'ятниця 29 бер. 2024

Останні новини

Всеукраїнська екологічна ліга долучилася до відзначання Міжнародного дня захисту дітей
03 черв. 2015

Щороку 1 червня в усьому світі святкують Міжнародний день захисту дітей (International Day for Protection of Children), який був проголошений у листопаді 1949 року в Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше Міжнародний день захисту дітей відзначали в 1950 році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямів своєї діяльності.

IMG 20150601 1248331 червня 2015 року члени Всеукраїнської екологічної ліги та Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта» виступили співорганізаторами святкування Міжнародного дня захисту дітей на території національного природного парку «Святі гори» (Донецька область).

IMG 20150601 124123Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко привітала дітей зі святом та зазначила, що запорука успіху у сфері збереженні довкілля полягає у вихованні екологічно спрямованої молоді. Формування дбайливого ставлення до навколишнього середовища у дітей є інвестицією у майбутнє нашої країни, тому це є велика відповідальність. 

Активісти ВДС «Екологічна варта» провели екологічний тренінг «Енергоощадження – крок у майбутнє», діти взяли участь в іграх «Австралійський дощ» та «Екологічна показуха».

Наприкінці дітям роздали літературу природоохоронного спрямування та солодощі.

Захід відбувся за сприяння директора Департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА Сергія Натруса, Громадської спілки «Програма сприяння відродженню та інтеграції Сходу України «Донбас» та адміністрації національного природного парку «Святі гори».

 

IMG 4222

Також цього дня у Києві був організований фестиваль «Здоров’я для кожної родини» для дітей, які подолали онкозахворювання або продовжують лікування та їхніх батьків.

Захід ініціювали Всеукраїнська екологічна ліга, Асоціація рибалок України, Міжнародний благодійний фонд «КРАБ», Головне управління ДСНС України у м. Києві та ін.

IMG 4169Понад 20 дітей із захопленням ловили в озері рибу та брали участь у конкурсах. Велике пожвавлення у них викликав виступ клоуна.

Члени Всеукраїнської екологічної ліги Олена Шемет, Ігор Музикін та Пазиніч Марія провели для дітей урок екологічних знань, на якому розповідали про правила поводження на природі, природоохоронні акції Ліги, а також організували для них цікаві ігри «Впізнай птаха», «Покажи тварину» та ін.

IMG 4107У кінці уроку діти навчилися плести браслети – оберіги та отримали подарунки.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи