Версія для друку
Кому вигідно залишити Україну без водопостачання?
25 вер. 2014

Громадським організаціям стало відомо про те, що відкрито провадження відносно голови Державного агентства водних ресурсів України В. А. Сташука. Він підозрюється в службовій недбалості, у зв’язку з чим на час розслідування його відсторонили від виконання обов’язків.

Існує вірогідність, що Василь Сташук став жертвою наклепу і намагання певних осіб прибрати до рук стратегічну для України галузь. Очевидно, що звільнення керівника такої складної та великої організації спричинить чергову реорганізацію і звільнення високопрофесійних фахівців, як це сталося у Мінприроди України, де після призначення нового міністра, були звільнені екологи-професіонали і призначені люди, що спричинили ряд скандалів, зокрема, корупційних.

Руйнування системи керівництва та дезорганізація роботи агенства напередодні сезону осінніх повеней та підготовки до зимового сезону може призвести до катастрофічних наслідків. В умовах сьогоднішніх військових дій це є неприпустимим та загрозливим для національної безпеки України.

25 вересня 2014 року відбулася прес-конференція, на якій розбиралися питання про намагання усунути нинішнє керівництво Державного агентства водних ресурсів України через порушення кримінальної справи проти голови Держводагенства Василя Сташука, а також версії щодо можливої змови проти останніх гідних професійних керівників державних структур.

Докладніше