Четвер 28 бер. 2024
Відбувся майстер-клас "Замість ялинки - зимовий букет"
25 груд. 2014

24 грудня 2014 року в приміщенні Педагогічного музею України Всеукраїнська дитяча спілка «Екологічна варта» разом з Всеукраїнською екологічною лігою провела майстер-клас «Замість ялинки – зимовий букет».

IMAG0040

Мета заходу - формування екологічного світогляду, дбайливого ставлення до природи, просвіта щодо охорони довкілля та запобігання вирубуванню новорічних дерев.

IMAG0059У майстер-класі взяли участь учні та вчителі київських шкіл. Учасники із захопленням створювали новорічні композиції з ялинкових гілок. Фахівці Екологічної варти розповіли про шкоду для лісів, яку заподіює масове вирубування новорічних ялинок, а також закликали замінювати зрубані дерева ялинковими букетами, штучними ялинками або ялинками в горщиках.

Крім цього, у рамках акції «Збережи ялинку» відбувся конкурс «Замість ялинки – зимовий букет». Школярі приносили композиції з ялинкових гілок, які нині експонуються в приміщенні Педагогічного музею України. Учасниками конкурсу були школярі київських освітніх закладів: Центру технічної творчості та професійної орієнтації шкільної молоді Дарницького району, середніх загальноосвітніх шкіл № 127, 291, 280, Київської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату № 21, спеціалізованої школи № 264, початкової школи «Екологія і культура», медичної гімназії № 33 та спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 246 Дніпровського району.

Переможці конкурсу будуть нагороджені грамотами.

Довідково: За даними Держлісагенств, щороку напередодні новорічних свят в Україні реалізують близько мільйона ялинок і сосен. До цієї цифри можна додати тисячі необлікованих дерев, що були зрубані браконьєрами.

Слід зазначити, що традиція встановлювати та прикрашати дерево в оселі на новорічні свята не є властивою для слов’янського народу. В Україні традиційним святковим символом на Новий рік тривалий час була не зелена ялинка, а «дідух». Виготовляли його з сіна або соломи з першого зажинкового снопа.

В розділі "Новини":

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи