Вівторок 19 бер. 2024
ЧИ СПРАВДІ ГРОШІ НЕ ПАХНУТЬ?

Халепє 7Ці мальовничі дніпровські схили вподобали для свого поселення мудрі трипільці, саме тут розташовувалося літописне місто Халеп, про яке писав Володимир Мономах…

Сьогодні Халеп'я вмирає від нестерпного смороду і п'є каламутну забруднену воду. Так пан Святослав Федина заробляє гроші, вирощуючи та догодовуючи свиней у приватному підприємстві ВКФ «Альянс».

Перед очима постають апокаліптичні картини - трупи свиней, розкидані по території ферми, калюжі зловонної рідини, захаращений сміттям двір. А неподалік – дитячий садок, школа, житлові будинки.

Війна за життя розпочалася у квітні 2018 року, коли ініціативна група викликала поліцію, ветеринарів, екологів, представників держпродспоживслужби та районної адміністрації. Були зроблені аналізи, які засвідчили загальне фекальне забруднення води, а вода з артезіанської свердловини, якою користується населення, небезпечна для використання в питних цілях. Спостерігається безпосередній вплив ферми на стан атмосферного повітря та ґрунтів.

Складені акти обстеження, приписи, протоколи, приїздили чиновники та мас-медіа, з'явилися повідомлення в мережі, а результату – жодного!

_16.jpg

До Всеукраїнської екологічної ліги звернулася ініціативна група мешканців с. Халеп'я з проханням про допомогу у вирішенні питання припинення злочинної діяльності сільськогосподарського підприємства пана Федини, який впродовж багатьох років порушує законодавство України та ігнорує протести односельчан.

Науковці Всеукраїнської екологічної ліги підготували висновок громадської експертизи небезпечного об'єкту. ВЕЛ планує проведення акції громадського тиску з метою припинення незаконної діяльності, яка негативно впливає на стан довкілля та здоров'я людей. 

_Субос_1.jpg

_Субос_2.jpg

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи