Четвер 28 бер. 2024
У селі Брилівка пересихають річки і колодязі

До Всеукраїнської екологічної ліги звернулися мешканці с. Брилівка (Київська область) з проханням допомогти у розв’язанні проблеми незаконного спуску водосховища, що призводить до масової загибелі риби, руйнування гнізд водоплаваючих птахів та зникнення води з криниць місцевих мешканців.

Сільський голова Іван Кравець підозрює КП «Брилівка» у перевищенні лімітів на спуск води, який здійснювали для вилову риби.

Згідно з дозволом на спеціальне водокористування, КП «Брилівка» має право спускати не більше 50% води, проте як зазначають місцеві активісти у деяких місцях водосховища рівень води впав майже до нуля, а малі річки пересохли. Очікується, що вода буде поступово набиратися, але це відбудеться не раніше осені.

Падіння води до критичного рівня призводить до загибелі гідробіонтів та сильного пошкодження водних екосистем. Всеукраїнська екологічна ліга звернулася до Державної екологічної інспекції у Київській області з вимогою перевірки КП «Брилівка» щодо дотримання умов дозволу на спецводокористування.

Відео пересохлої річки з коментарем голови с. Брилівка Кравця І. П.

Лист-звернення ВЕЛ до Державної екологічної інспекції

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи