Четвер 28 бер. 2024
Семінар «Еколого-просвітницька діяльність у бібліотечній справі» (29 серпня 2017 р., м. Дніпро)
дніпро
29 серпня 2017 р. у Дніпропетровській обласній універсальній науковій бібліотеці імені первоучителів слов'янських Кирила і Мефодія відбувся семінар «Еколого-просвітницька діяльність у бібліотечній справі», організатором якого є Всеукраїнська екологічна ліга.
дніпро1

У заході взяли участь фахівці районних, міських та обласних бібліотек Дніпропетровської області.

Активісти Всеукраїнської екологічної ліги поділилися досвідом проведення інформаційно-просвітницької роботи серед населення, представили програми діючих акцій, конкурсів та інших інформаційно-просвітницьких заходів, які систематично проводить Всеукраїнська екологічна ліга. Бібліотекам було запропоновано долучитися до соціально-корисної справи у сфері підвищення рівня екологічної освіти та культури громадян.

дніпро4Тимочко Тетяна Валентинівна, голова Всеукраїнської екологічної ліги, розповіла про необхідність впровадження засад збалансованого розвитку в Україні та перспективи розвитку Дніпропетровщини у цьому напрямку.дніпро5

Було відзначено важливість та необхідність поширення літератури природоохоронного спрямування. Члени Всеукраїнської екологічної ліги представили тритомне науково-довідкове видання «Екологічна енциклопедія», а також інші друковані видання. Районним, міським бібліотекам області з нагоди 20-річчя Всеукраїнської екологічної ліги було подаровано третій том "Екологічної енциклопедії" (1,2 том вони отримали раніше), і комплект літератури природоохоронного спрямування.

Під час семінару працівникам бібліотек було продемонстровано деякі з форм і способів інформаційно-просвітницької роботи у сфері екології.
Бібліотеки виявили зацікавленість у співпраці з Всеукраїнською екологічною лігою з питань проведення природоохоронних заходів та фахової роботи з підвищення рівня обізнаності громадян щодо екологічних проблем в Україні та шляхів їхнього подолання.

дніпро6