Субота 20 квіт. 2024
Знову було знайдено звалище люмінісцентних ламп

На початку жовтня 2016 року активісти Всеукраїнської екологічної ліги знову знайшли звалище відпрацьованих люмінісцентних ламп. Цього разу - посеред поля у Полтавській області.

Відео з місця події

Це вже не перший раз, коли мешканці знаходять відпрацьовані люмінесцентні лампи, які лежать під відкритим небом. Вони містять ртуть, а тому такі відходи мають бути спеціально утилізовані. 


"Відповідальними за такі злочини є Міністерство екології та природних ресурсів України (яке видає ліцензії на поводження з небезпечними відходами) та Державна екологічна інспекція України (яка повинна здійснювати контроль за ліцензіатами). Крім цього, органи місцевої влади мають перевіряти фірми, які виграють тендери на утилізацію відходів.
Необхідна перевірка підприємств ще ДО того, як їм нададуть ліцензію (зокрема, має бути перевірено чи є відповідне обладнання і досвід роботи у сфері поводження з небезпечними відходами)", - коментує ситуацію голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

Нагадаємо, що у грудні 2015 року звалище ртутьвмісних лапм було знайдено поблизу м. Чигирин (Черкаська область), а на початку березня 2016 р. - у м. Київ.

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи