Версія для друку
У березні 2016 року відбудуться громадські слухання «Дитячий громадський рух України: кращі практики»

4 березня 2016 року о 14.00 у залі засідань Президії Національної академії педагогічних наук України (м. Київ, вул. Січових стрільців (Артема) 52-а, 1-й поверх) відбудуться громадські слухання «Дитячий громадський рух України: кращі практики».

Розбудова демократії передбачає залучення юних громадян до участі в житті суспільства і своєї країни загалом. Дитячий рух, який є невід’ємною складовою суспільного руху, відображає активну позицію підростаючого покоління в житті держави через діяльність різних самодіяльних дитячих та підліткових об’єднань. Важливу роль у цьому відіграють дитячі громадські організації та об’єднання як соціальні інституції, в яких молодь навчається налагоджувати колективні стосунки, має можливість виявляти ініціативність та активність у соціально значущих справах.

Дитячі об’єднання створюють для того, щоб допомогти дітям знайти способи застосування своїх сил та можливостей для самореалізації, з урахуванням їхніх інтересів, виховання та розвитку особистості.

Сьогодні дитячий рух в Україні представлений різними дитячими самодіяльними формуваннями. У дитячих організаціях, які обрали напрямом діяльності охорону природи, підлітки отримують можливості для особистісного розвитку, реалізації себе у корисних справах, виявлення соціальної ініціативності. Так, Всеукраїнська дитяча спілка «Екологічна варта» працює з формами та методами, які дають змогу кожній дитині відчути себе частиною природи, усвідомити важливість власної та колективної праці на захист довкілля.

Запрошуємо взяти участь у заході, метою якого є обговорення сучасного стану й перспектив розвитку дитячого руху в Україні та ухвалення Концепції розвитку дитячого руху в Україні.

У заході візьмуть участь керівники, координатори, лідери дитячих громадських об’єднань та організацій різних рівнів, буде презентовано досвід діяльності Всеукраїнських дитячих громадських організацій.

До участі  запрошені представники Міністерства освіти і науки, Міністерства молоді та спорту України, наукових установ НАПН України, органів державної влади й місцевого самоврядування, депутати, педагоги загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, аспіранти, докторанти, слухачі інститутів післядипломної педагогічної освіти. Передбачено широке висвітлення громадських слухань у ЗМІ.

Докладнішу інформацію можете знайти на сайтах:

http://ipv.org.ua

http://skolabezpeki.jimdo.com

https://www.facebook.com/groups/1612399242366146/

www.ecoleague.net

З повагою,

Комітет дитячого руху Громадської ради

при Міністерстві молоді та спорту України

Контактна особа: Негрієнко Алла Олегівна, голова координаційної ради ВГДР  «Школа безпеки». Тел. +38 (050) 352 01 56; +38 (067) 464 46 51

 

Для участі у громадських слуханнях просимо заповнити анкету (натисніть, щоб завантажити файл *.doc).