Версія для друку
В Одеській області відбувся інформаційний брифінг для дітей «Енергозбереження у нашій оселі» (2017 р.)

5 травня 2017 року в Білгород-Дністровській дитячій районній бібліотеці відбувся інформаційний брифінг «Енергозбереження у нашій оселі» для учнів 3-Б і 4-Б класів школи НВК імені Ярослава Мудрого, організатором якого є голова Одеської обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги Авксентьєва Ольга Миколаївна.

Odesa1

Інформаційний брифінг розпочала директор Білгород-Дністровської ЦБС Ткаченко К. І., яка привернула увагу  дітей до проблем використання енергії, її заощадження та охорони навколишнього середовища.    

Авксентьєва О. М. у цікавій і доступній для дітей формі розповіла про проблему енергоощадності,  що набула гостроти в нашій країні, про альтернативні джерела енергії та вторинне використання матеріалів та закликала всіх присутніх берегти та примножувати природні ресурси.

Під час заходу діти мали можливість переглянути навчальний мультфільм «Добре світло», присвячений енергоефективному освітленню, де дітям пояснювали відмінність між новими економними  та старими лампочками розжарювання. Після перегляду мультфільму відбулося жваве обговорення з учнями отриманої інформації, що не могло не порадувати Авксентьєву О. М.,  вчителів Гуркіну Т. М. і Ровшенко О. М. та бібліотекарів, тому що учні продемонстрували досить високі знання з цього питання.

Кожен з присутніх мав змогу взяти участь у веселій грі «Вгадай, про що йде мова». Діти по черзі мімікою та жестами показували електричний прилад, а учасники мали вгадати, який це прилад.

На згадку про брифінг Авксентьєва  О. М. та Ткаченко К. І. подарували всім дітям буклети та магнітики «Збережемо довкілля разом».

Саме під час проведення таких заходів діти мають можливість ознайомитися з проблеми енергозбереження, зробити для себе певні висновки, щоб навчитися ощадливо використовувати енергію, дбайливо ставитися до всього живого та берегти нашу планету.      

«Все в руках людини! Розумне використання джерел людського існування, процвітання, майбутнього дітей – у нашому вмінні й бажанні раціонально, бережливо, обдумано користуватися дарами Землі», –  такими словами закінчилась зустріч.