Субота 20 квіт. 2024
Всеукраїнська екологічна ліга провела семінари для вчителів та бібліотекарів Миколаївщини

У рамках ініціативи «Громадське лобіювання інтеграції екологічної складової у стратегії і програми регіонального розвитку» Всеукраїнська екологічна ліга провела просвітницькі семінари для вчителів та бібліотекарів Миколаївської області.

IMG 233915 квітня 2015 року в приміщенні Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар «Еколого-просвітницька діяльність у педагогічній діяльності», на якому фахівці ВЕЛ розповідали про педагогічні методи та прийоми, які використовують для формування у дітей екологічного світогляду та дбайливого ставлення до природи.

У семінарі взяли участь учителі з більш ніж 20-ти населених пунктів Миколаївської області.

IMG 250216 квітня 2015 року в Миколаївській обласній науковій бібліотеці імені О. Гмирьова відбувся семінар «Еколого-просвітницька діяльність у бібліотечній справі». Експерти Всеукраїнської екологічної ліги зосередили увагу на проблемах споживацького способу життя, коли людина для задоволення свої потреб використовує більше речей, ніж їй потрібно. При цьому більшу частину з них викидають до ще того, як предмети втратять свої функціональні властивості. Таким чином, швидкість утворення побутового сміття перевищує темпи його утилізації. Учасникам семінару був продемонстрований фільм «Історія речей», в якому показано екологічні наслідки масштабного виробництва  товарів у бідних країнах світу.

Бібліотекарям Миколаївської області було безкоштовно передано 68 екземплярів третього тому Екологічної енциклопедії та комплекти літератури природоохоронного спрямування.

Докладніше про заходи

Громадська приймальня

Актуально!

Снимок

 

Вплив воєнних дій на довкілля

 

 

Інфографіка

Біорізноманіття

Відходи